Ok, ja wszystko rozumiem, że z głową, że.w skrzyni też się zmienia program itd., ale sprzęgło to sprzęgło, więc zastanawiam się, jak sprzęgło przystosowane (zaprojektowane) do przenoszenia momentów rzędu 300 Nm daje radę przenosić 550 Nm, w skrzyni manualnej.jest to.niemożliwe (np. w BKD)?
[01]Podświetlanie wszystkiego - jak zrobić ?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[01]Podświetlanie wszystkiego - jak zrobić ?
Witam,
otóż planuję mojej Octavii dodać nieco charakteru w postaci mocniejszego podświetlania. Oryginalnie mam kolor zielony wszystkiego, tylko słabo świeci. Czy ktoś już rozbierał takie elementy przycisków jak :
-sterowanie lusterkami
-sterowanie światłami
-sterowanie el. szybami
-podgrzewana tylna szyba
-podgrzewane fotele
-wlew paliwa
Z wyciągnięciem przycisków podgrzewania tylnej szyby, foteli i wlewu paliwa już sobie poradziłem i je rozebrałem i są tam małe diody, tylko słabo świecą. Jakie mam kupić, oczywiście mocniejsze ?
Ze sterowaniem nawiewem też sobie poradziłem, tylko mam pytanko. Czy jeśli wymienię oryginalną żarówkę jaka tam jest na jakąś mocniejszą diodową, to czy wszystkie pokrętła będą ładniej i mocniej świecić czy tylko te środkowe pokrętło będzie mocno świecić a reszta słabo ?
Jeśli ktoś rozbierał przyciski sterowania szybami, lusterkami i światłami to bardzo bym prosił o jakąś poradę jak to rozebrać bez popękania zaczepów i najlepiej o jakieś zdjęcia.
Byłbym też bardzo wdzięczny jeśli przedstawilibyście mi gdzie, ile i jakie kupić diody, oczywiście zielone.
Z zegarami mam osobny temat, ale jeśli się komuś coś nawinie to proszę o podpowiedzi
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję !Skoda Octavia 01
1.9 TDI 110KM AHF
SLX
-
-
szukajka nie gryzie, było->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz